Auto's houden van Pouwels

Airco controle

Voorkom problemen met uw airconditioning. Maak een afspraak voor de Airco Check!

airco controle


Een airconditioning wordt tegenwoordig niet meer beschouwd als luxe. U rekent erop! Dit betekent echter niet dat het gebruik van de airco altijd gegarandeerd is… sterker nog, zonder onderhoud van uw airconditioning zult u binnen de kortste keren geconfronteerd worden met een defect systeem. En dat vaak als het u net niet uitkomt!
Wist u dat de airco van uw auto jaarlijks tussen de 8 en 15% koudemiddel verliest en wij daarom uw airco regelmatig bij moeten vullen voor een optimale werking?

Voorkom hoge kosten en maak gebruik van de Airco Check!
Voor het beste klimaatcomfort in uw auto is regelmatig onderhoud aan de airco absoluut noodzakelijk.

Dank zij een matig of slecht werkende airco kan de auto veel meer brandstof gaan gebruiken, immers met te weinig koelmiddel moet de airco compressor veel meer werk verzetten, de noodzakelijke smering wordt onvoldoende of slecht en hierdoor ontstaat snel slijtage die vaak onomkeerbaar is en bovendien zorgt voor verstopping in cruciale delen van het systeem;
Hoge kosten aan het airco systeem kunt u voorkomen. Laat daarom uw airco minimaal eens per jaar controleren.

Naast extra kosten kan ook de gezondheid bij een slecht werkende airco in het geding komen. Bacteriën, sporen en schimmels zetten zich sneller vast vast op de componenten van uw airco-installatie bij een slecht werkend systeem en zullen zich graag via de ventilatieroosters gaan nestelen in het interieur. Bij gevoelige personen kan dit allergische reacties veroorzaken – zoals niezen, hoesten en tranende ogen.

Wacht daarom niet met het onderhoud aan uw airco tot er geen of bijna geen koeling van het systeem meer is en wellicht onaangename geuren u op dramatische wijze op de risico’s voor uw gezondheid wijzen.
Een regelmatige desinfectie van de verdamper werkt preventief.

 

Last van hooikoorts?

 

Laat uw interieurfilter controleren! Juist voor automobilisten die last hebben van hooikoorts is een goed werkend interieurfilter van belang, zeker met de zomer voor de deur. Het filtert namelijk o.a. de pollen uit de lucht die zorgen voor een allergische reactie.

 

Hieronder enkele tips die u zelf kunt toepassen om uw airco in goede conditie te houden en zo energiezuinig mogelijk te gebruiken. 

 

  • Parkeer uw auto zomers indien mogelijk in de schaduw.
  • Is de auto erg warm, zet dan voor vertrek eerst de deuren open, of rijd even kort met de ramen open. Hierdoor wordt de ‘grootste’ warmte snel uit de auto afgevoerd en uw airco niet onnodig zwaar belast.
  • Zet de airco minimaal eens per week 10 minuten aan. Dit voorkomt lekkages door uitdroging van pakkingen en afdichtingen en zorgt ervoor dat uw airco optimaal blijft werken.
  • Stel de temperatuur maximaal 5 graden onder de buitentemperatuur in, het temperatuurverschil tussen binnen en buiten wordt anders te groot.
  • Schakel de airco 5 minuten voor aankomst uit. Dit voorkomt condensvorming in de installatie en daarmee de kans op schimmel en dus onaangename geuren.
  • Laat uw airco 1 keer per jaar gratis controleren door Autobedrijf Pouwels. 

Bezuinig niet op de verkeerde dingen en maak tijdig bij ons een afspraak voor een Airco-Check!

0412-632194info@pouwels-oss.nlPalestrinastraat 9 5344AA