Auto's houden van Pouwels

Apk

Weten wanneer uw apk verloopt ?

Check via onderstaande link

[open_rdw_check “merk” “handelsbenaming” “vervaldatum_apk”]

APK keuring bij Autobedrijf Pouwels

Auto’s in Nederland krijgen een jaarlijkse APK keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. De Algemene Periodieke Keuring (APK) wordt altijd uitgevoerd door onze RDW erkende en gecertificeerde APK keurmeesters. Tijdens deze keuring beoordeelt onze keurmeester uw auto op 3 verplichte aspecten:

–       Verkeersveiligheid

–       Milieu

–       Registratie

 

Wat controleren bij APK?
Tijdens de APK-keuring controleren wij het volgende:

–       Remmen

–       Stuurinrichting

–       Wielophanging

–       Banden

–       Autogordels

–       Verlichting

–       Carrosserie

–       Schokdempers

–       Zicht door de voorruit
Daarnaast meten wij de uitlaatgassen. Bij auto’s die rijden op benzine en LPG keuren wij door middel van een viergasmeting/eobd meting. Bij dieselauto’s voeren wij een roetmeting uit of een eobd meting vanaf bouwjaar 31-12-2005. Tot slot controleren we een aantal algemene zaken zoals het kentekenbewijs, het voertuigidentificatienummer en het soort brandstof.

 

APK vervaldatum
Hoe weet u wanneer uw auto weer toe is aan een APK keuring? Als uw auto al eerder gekeurd is, geldt de datum op het keuringsrapport. Dit is de APK vervaldatum. Met andere woorden: uw auto moet uiterlijk op deze datum zijn gekeurd. De frequentie van de APK is tevens afhankelijk van het soort brandstof waarop de auto rijdt.

 

APK vervaldatum voor de benzineauto
Een benzine auto moet 4 jaar nadat de auto voor het eerst op de weg is toegelaten, gekeurd worden. Na deze keuring is de periodiciteit als volgt: (4-)2-2-1-1

 

APK vervaldatum voor diesel- en LPG-auto’s
Als uw auto op diesel of LPG rijdt, vindt de eerste keuring plaats 3 jaar nadat de auto voor het eerst op de weg is toegelaten. Na deze keuring moet uw auto jaarlijks gekeurd worden.

 

Meer info: www.apk.nl

 

 

 

 

0412-632194info@pouwels-oss.nlPalestrinastraat 9 5344AA