Auto's houden van Pouwels

Reiniging van uw airco

Gemiddeld zitten we bijna een half uur per dag in de auto, een schoon en fris klimaat in de auto is daarom uiterst belangrijk!

De voordelen van een airco zijn niet meer weg te denken: in de zomer blijft het hoofd lekker koel en in de winter voorkomt de airco dat ramen beslagen raken. Uit onderzoek blijkt bovendien dat een ‘koele’ automobilist zich beter kan concentreren en een hoger reactievermogen heeft.

Het gevolg van een slecht functionerende airco is een inbreuk op de passieve veiligheid, veroorzaakt een muffe geur in de auto en mogelijk kans op tranende ogen, keelpijn en geïrriteerde luchtwegen bij chauffeurs en passagiers. Kleine kinderen bijvoorbeeld hebben minder weerstand tegen verkoudheid en zijn dus sneller vatbaar voor bacteriën in het airconditioningsysteem.

Door het interieur en het gehele airconditioningsysteem te laten reinigen wordt voor een fris en gezond klimaat gezorgd waarbij de inzittenden zich op hun gemak voelen en de chauffeur helder en alert blijft, ook tijdens lange ritten.

De voordelen van een reinigingsbehandeling van de airco:

• Frisse, zuivere lucht, vrij van bacteriën.
• Een schone airco voorkomt allergische reacties.
• Ramen vrij van condens in de koudere periodes.
• Aangenaam klimaat: comfortabel en koel.

 

Periodieke controle:

Om optimaal te kunnen profiteren van de voordelen van de airco en een fris interieur, zijn periodieke controles en preventief onderhoud van groot belang. Dit kan in de werkplaats als onderdeel van de onderhoudsbeurt uitgevoerd worden.

Werking van de airco:

In de verdamper vindt verdamping van het koudemiddel plaats waarvoor warmte noodzakelijk is. Deze warmte wordt onttrokken aan de behuizing van de verdamper, waardoor deze sterk afkoelt. De aangezogen lucht wordt door de koellamellen van de verdamper geleid, waarbij het vocht uit de relatief warme lucht condenseert en de lucht afkoelt. Deze vochtige omgeving is een ideale leefomgeving voor de ontwikkeling van micro-organismen zoals bacteriën, gisten en schimmels. Bij het inschakelen van de airco worden deze samen met de koude lucht de auto ingeblazen en wordt er een zeer onaangename lucht in de auto verspreidt.

Om de ontwikkeling van micro-organismen zo goed mogelijk tegen te gaan is ons advies om de laatste 10 minuten of 10 kilometer van de rit de airco uit te schakelen, zodat de verdamper op kan drogen, waardoor de ontwikkeling van micro-organismen wordt tegengegaan.

 

Milieueffecten:

Het koudemiddel in de verdamper levert bij een eventuele lekkage een behoorlijke bijdrage aan het broeikaseffect. Ter illustratie: wanneer al het koelgas uit een airco zou ontsnappen, komen er evenveel broeikasgassen vrij als bij een autorit van 6.000 kilometer.
Laat het airconditioningsysteem dus reinigen door Autobedrijf Pouwels voor een fris en gezond klimaat in uw voertuig!

 

Autobedrijf Pouwels  wenst u veel aangename en gezonde kilometers!

 

 

0412-632194info@pouwels-oss.nlPalestrinastraat 9 5344AA