Auto's houden van Pouwels

Banden

Voor Banden gaat u naar Autobedrijf Pouwels Oss

Banden verwisselen 

Regen, bladeren, ijzel en sneeuw. Als de herfst weer voor de deur staat is het tijd om uw autobanden te wisselen, zodat u veilig de weg op kunt. In de herfst zetten onze monteurs winterbanden onder uw auto en in het voorjaar wisselen zij deze weer om voor zomerbanden.

Wanneer winterbanden?

Zodra de temperatuur onder de 7° C zakt, is het tijd voor winterbanden. De prestaties van uw zomerbanden gaan bij deze temperatuur hard achteruit. Kou en barre weersomstandigheden maken uw banden minder elastisch. Dit vergroot de kans op:
•    slipgevaar
•    aquaplaning
•    een langere remweg
Van november t/m april rijdt u veiliger met winterbanden. U kunt altijd bij Autobedrijf Pouwels terecht voor het wisselen van uw autobanden.

Wanneer zomerbanden?

De zomerband was voorheen de ‘normale’ autoband. Ze komen dan ook het beste tot hun recht in normale Nederlandse weersomstandigheden. De juiste rubbersamenstelling en profieldiepte zorgen voor grip, optimaal remvermogen en een goede wegligging. Het is van belang dat u de zomerband kiest die past bij:
•    het type auto waarin u rijdt
•    het type rijder dat u bent
•    het budget dat u uit wilt geven
Onze specialisten helpen u graag met het maken van de juiste keuze.

Wilt u uw autobanden om laten wisselen? Maak direct een afspraak bij Autobedrijf Pouwels of klik hier ! Onze experts helpen u graag verder.

Banden versleten? Tijd voor een bandenwissel

Versleten autobanden kunnen gevaarlijke situaties opleveren op de weg. In scherpe bochten of wanneer u een noodstop moet maken is het van groot belang dat uw autobanden in goede staat verkeren. Ongelijkmatige en versleten banden bieden minder grip. Vooral op natte ondergronden is het oppassen geblazen. De achterkant van uw auto zal sneller wegglijden van de voorkant. Zorg er dus voor dat u op tijd uw banden omwisselt.

Vereiste profieldiepte

De wettelijke minimale profieldiepte voor alle personenwagenbanden in Europa is 1,6 millimeter.  Als uw bandenprofiel minder dan 1,6 millimeter bedraagt bent u verplicht uw banden om te wisselen voor betere.  Autobedrijf Pouwels adviseert u echter om uw banden bij uiterlijk 2 millimeter te laten vervangen. Wij meten altijd de profieldiepte voordat we wisselen. Is deze onvoldoende, dan zullen wij in overleg de band vervangen. U kunt zelf ook uw banden eenvoudig controleren met een profielmeter.

Runflat banden

Een run-flat band is een band waarmee men, ondanks luchtverlies, een bepaalde afstand veilig kan overbruggen. Hierdoor hoeft men niet op een onveilige plaats de banden te gaan wisselen. Op dit moment zijn er meerdere systemen voor een run-flat band. De zelfsteunende band is op dit moment het bekendst. De meest voorkomende namen voor dit systeem zijn RFT (run-flat tire) of SSR (self supporting runflat). Zelfsteunende runflats zijn autobanden waarbij de wangen zijn verstevigd met een speciale constructie. Dit zorgt ervoor dat er in geval van een lekkage tijdelijk op doorgereden kan worden.

Een ander systeem wat vaak gebruikt wordt is het zogeheten ring systeem. Bij dit systeem wordt er een steunring toegevoegd aan de band en de velg. Enkele voorbeelden hiervan zijn het Rodguard systeem, Tyron systeem, Hutschinson en CSR/BSR systeem

Er zijn ook speciale constructies waarbij zowel de velgen als de banden niet standaard zijn. Het CTS systeem en het Paxsysteem zijn hier voorbeelden van.

Er zijn ook systemen in opkomst die de band opnieuw luchtdicht maken. Bij deze banden zit er aan de binnenzijde een laag, welke het ontstane gat afdicht. De banden worden echter niet gerepareerd, doordat alleen de luchtdichte laag wordt hersteld. Karkasbeschadigingen worden niet gerepareerd. Als er een eventueel voorwerp in de band zit dient deze verwijderd te worden, dit om vervolg schade te voorkomen.

4 seizoenen banden (all season)

Heeft u geen zin om steeds uw zomer- en winterbanden te verwisselen? Dan zijn de 4 seizoenen banden de uitkomst. Het Nederlandse klimaat is prima geschikt voor dit soort autobanden. Door de Nederlandse weersomstandigheden is ons wegdek vaak nat of erg vuil. Deze autobanden bieden meer grip bij een vuil of nat wegdek maar ook bij lage temperaturen.

0412-632194info@pouwels-oss.nlPalestrinastraat 9 5344AA