Auto's houden van Pouwels

Trekhaak

Trekhaakcentrumb

U gebruikt uw trekhaak waarschijnlijk met grote regelmaat. Aanhangers, fietsendragers, caravans, we hangen ze allemaal achter onze auto. Voor het monteren van een trekhaak is technische kennis vereist. Door de elektronische aansluiting op moderne auto’s is voor het monteren van trekhaken de nodige expertise vereist. De experts van Autobedrijf Pouwels beschikken over ruime kennis en ervaring als het gaat om het monteren van alle merken trekhaken voor ieder type auto.

 

Welke trekhaak past bij uw auto?


Het kiezen van de juiste trekhaak hangt af van verschillende factoren:

–       Het type auto

–       De vereiste kogeldruk

–       Welke elektronische aansluiting, 7 of 13 polige aansluiting

–       Wel of geen afneembare trekhaak

 

Autobedrijf Pouwels heeft verschillende typen en merken trekhaken en kabelsets beschikbaar. Of het nu gaat om afneembare of vaste trekhaken, om conventionele of elektronische aansluitingen, onze experts monteren graag de gewenste trekhaak op uw auto.

 

Vaste trekhaken

Naast afneembare trekhaken levert Autobedrijf Pouwels ook vaste varianten. Voor vrijwel alle auto’s bestaat er een vaste trekhaak. Voor een aantal modellen is er een speciale 2- of 4-gaats flensuitvoering verkrijgbaar. Wanneer de kogel voor de kentekenplaat komt, is een trekhaak met een afneembare kogel de juiste keuze. In dit geval moet de kogel namelijk op momenten dat de aanhanger niet aangekoppeld is, verwijderd worden. Hierbij geldt dat daarbij geen speciaal gereedschap gebruikt mag worden.

 

Welke elektrische aansluiting heb ik nodig?

Er zijn 2 standaard aansluitingen, 7- en 13-polig. Welke u nodig heeft hangt af van waar u de trekhaak voor gebruikt. Kort gezegd voldoet de 7-polige aansluiting altijd voor de wettelijk verplichte verlichting. Alleen wanneer u extra stroomvoorziening nodig heeft, bv. voor de koelkast en de binnenverlichting in een caravan, is 13-polig noodzakelijk.

Wat is het verschil tussen een 7- en een 13-polige aansluiting?

  • Een 7-polige aansluiting voorziet in de wettelijk verplichte verlichting: richtingaanwijzers, remlicht, mistlamp, achterlicht en kentekenplaatverlichting.
  • Een 13-polige aansluiting heeft daarnaast twee additionele massa-, twee afzonderlijke 12 volt spanning- en twee vrije aansluitverbindingen.

Wat is een Jaeger-, en wat een Multicon aansluiting?

Jaeger en Multicon zijn de twee overgebleven standaarden op 13-polig gebied. Kijk naar de verbruiker (meestal de caravan) welke van de twee u nodig heeft.

Hoe worden bij 13-polig de beide voedingen aangesloten?

De DIN-aansluitnorm voor de 13-polige Jaegeraansluiting is één van beide voedingsdraden via het contactslot (geschakeld dus) de ander is constant (+).

Is ombouw van 7-polig naar 13-polig mogelijk?

Ombouw van 7 naar 13-polig is altijd mogelijk, kijk wel van te voren welke 13-polige aansluiting u nodig heeft.

Worden mijn parkeersensoren en mistlamp automatisch uitgeschakeld ?

Soms wel, soms niet. Dit is afhankelijk van het automermerk, autotype en type kabelset dat wordt gebruikt. Neem voor het antwoord bij uw auto contact op met Autobedrijf Pouwels.

Moet mijn auto worden ingelezen, of ingeleerd ?

Moderne auto`s worden steeds meer uitgerust met een CAN-bus datanetwerk. Autobedrijf Pouwels heeft ervoor gekozen om bij al deze auto`s voertuigspecifieke kabelsets in te bouwen. Onderdeel van een dergelijke set is de trailermodule die opgenomen wordt in het CAN-bus netwerk. Het inlezen van deze trailermodule is bij sommige merken en/of modellen noodzakelijk, bij andere weer niet. 

0412-632194info@pouwels-oss.nlPalestrinastraat 9 5344AA